نسخه آیپد اپلیکیشن Blender با پشتیبانی از لمس و اپل پنسل در راه است

دارندگان آیپد به‌زودی می‌توانند از نرم‌افزار سه‌بعدی‌سازی بسیار محبوب و متن‌باز بلندر روی دستگاه خود استفاده کنند.
فهرست مطالب

بلندر (Blender)، نرم‌افزار متن‌باز و محبوب ساخت سه‌بعدی، به‌زودی نسخه‌ای ویژه برای تبلت‌ها ارائه می‌کند که اولین گام آن پشتیبانی کامل از آیپد پرو خواهد بود.

طبق اعلام دالای فِلینتو مدیر محصول بلندر، افزایش قدرت پردازشی تبلت‌ها باعث شده است این دستگاه‌ها دیگر فقط ابزار کمکی نباشند و بتوانند به برای کارهای سنگین به کامپیوتر تبدیل شوند.

فلینتو می‌گوید مسیر جدید بلندر فقط به آیپد محدود نمی‌شود و در آینده برای تبلت‌های اندرویدی و سایر تبلت‌های گرافیکی هم منتشر خواهد شد. البته درحال حاضر حاضر تمرکز روی آیپد پرو است تا چالش‌های تجربه‌ی کاربری ازجمله محیط تک‌پنجره‌ای تمام‌صفحه، محدودیت فضای صفحه‌نمایش، نبود ماوس و کیبورد به‌صورت پیش‌فرض، ورودی ترکیبی لمس و قلم، توان پردازشی و باتری محدود و فایل‌سیستم بسته‌ی iPadOS رفع شوند.

مقاله‌های مرتبط:
  • وعده بزرگ ایلان ماسک: نرم‌افزار واین با هوش مصنوعی برمی‌گردد

  • تبدیل عکس به ویدیو؛ ابزار پیشرفته گوگل وارد یوتیوب شورتس شد

هدف بلندمدت تیم بلندر، ارائه‌ی تجربه‌ای مشابه دسکتاپ در تبلت‌ها است. بااین حال نسخه‌ی اولیه‌ی این نرم‌افزار برای آیپد پرو، ابتدا روی مدیریت و تغییر اشیاء سه‌بعدی و مدل‌سازی و حجم‌دهی (Sculpting) متمرکز خواهد بود و سپس قابلیت‌هایی مثل Grease Pencil و استوری‌بردینگ با بهره‌گیری از توانمندی‌های اپل پنسل اضافه می‌شود.

نسخه‌ی نمایشی بلندر روی آیپد پرو در رویداد SIGGRAPH 2025 در ونکوور (۱۹ تا ۲۳ مرداد ۱۴۰۴) ارائه و پس از آن کارگاه طراحی در دفتر مرکزی بلندر در آمستردام برگزار خواهد شد. همچنین طی کنفرانس بلندر ۲۰۲۵ که از ۱۵ تا ۱۹ سپتامبر (۲۴ تا ۲۸ شهریور ۱۴۰۴) برگزار می‌شود، دموهای زنده‌ی بیشتری به‌نمایش درمی‌آید.

10 بازدید
لینک کوتاه: https://hamyarit.com/?p=66364

نویسنده

این مقاله را دوست داشتید؟

مقالاتی که «نباید» از دست بدهید!

دیدگاه‌ها و پرسش‌و‌پاسخ

اولین نظر را شما بدهید!

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید، سوالات شما توسط کارشناسان همیار آی‌تی پاسخ داده می‌شود...