مدیرعامل AMD می‌گوید تراشه‌های ساخت آمریکا تا ۲۰ درصد گران‌ترند

به گفته لیسا سو هزینه تولید تراشه در کارخانه‌های TSMC در آمریکا تا ۲۰ درصد گران‌تر از تولید همان تراشه‌ها در تایوان است.
فهرست مطالب

«لیسا سو»، مدیرعامل AMD، در اظهارنظری صریح تأیید کرد که هزینه تولید تراشه در کارخانه‌های جدید TSMC در آریزونای آمریکا بین ۵ تا ۲۰ درصد گران‌تر از تولید همان تراشه‌ها در تایوان است. بااین‌حال، او این هزینه اضافی را برای ایجاد یک زنجیره تأمین «انعطاف‌پذیر» و جلوگیری از بحران‌های آینده، یک سرمایه‌گذاری ضروری دانست.

به گزارش بلومبرگ، در رویدادی مهم با موضوع هوش مصنوعی در واشنگتن که با حضور مقامات دولت ترامپ برگزار شد، لیسا سو در پاسخ به سؤالی درباره هزینه‌های تولید در آمریکا، شفاف‌سازی مهمی داشت. او تأیید کرد تراشه‌هایی که شرکتش از کارخانه‌های جدید TSMC در آریزونا دریافت می‌کند، «بیش از ۵ درصد اما کمتر از ۲۰ درصد» گران‌تر از نمونه‌های مشابه تولیدشده در تایوان هستند.

اظهارنظر مدیرعامل AMD درباره هزینه تراشه‌های ساخت آمریکا

اما چرا یک غول فناوری مانند AMD حاضر است این هزینه اضافی را بپردازد؟ لیسا سو دلیل اصلی این تصمیم را «انعطاف‌پذیری زنجیره تأمین» عنوان کرد. او گفت: «ما این را در دوران همه‌گیری [کرونا] آموختیم.» اشاره او به بحران کمبود جهانی تراشه در دوران کرونا است که به دلیل تمرکز تولید در شرق آسیا، صنایع مختلفی را در سراسر جهان فلج کرد. از دیدگاه او، پرداخت هزینه بیشتر برای تنوع‌بخشی به منابع تولید و کاهش وابستگی به یک منطقه جغرافیایی، یک سرمایه‌گذاری استراتژیک برای جلوگیری از تکرار چنین بحران‌هایی در آینده است.

مدیرعامل AMD و تراشه‌های ساخت آمریکا

این افزایش هزینه در آمریکا دلایل متعددی دارد که می‌توان به هزینه‌های بالای نیروی کار، هزینه‌های مربوط به واردات تجهیزات پیشرفته و عدم بلوغ کامل زنجیره تأمین داخلی در مقایسه با اکوسیستم باتجربه تایوان اشاره کرد.

بااین‌حال، لیسا سو یک نکته بسیار مثبت را نیز اعلام کرد: نرخ بازدهی کارخانه آریزونا، یعنی درصد تراشه‌های سالم در هر ویفر، هم‌اکنون با کارخانه‌های پیشرفته تایوان قابل مقایسه است. این مسئله نشان می‌دهد که این پروژه از نظر فنی کاملاً موفقیت‌آمیز بوده است.

با وجود هزینه بالاتر، شرکت‌های بزرگ فناوری مانند AMD و انویدیا چاره‌ای جز روی‌آوردن به کارخانه‌های آمریکایی ندارند. دلیل این امر، تکمیل‌بودن ظرفیت تولید در کارخانه‌های تایوان به‌دلیل تقاضای بالای تراشه‌های هوش مصنوعی است. پس گزینه بعدی برای این شرکت‌ها دریافت تراشه‌های گران‌تر از آریزوناست.

AMD یکی از اولین و بزرگ‌ترین مشتریان کارخانه آریزونا بوده و سفارش‌های خود را برای تراشه‌های ۴ نانومتری ثبت کرده و قصد دارد برای پردازنده‌های نسل بعدی سرور خود به سراغ فناوری ۲ نانومتری این کارخانه برود.

همچنین لیسا سو در این رویداد، از تعامل میان دولت و صنعت فناوری استقبال کرد و «برنامه اقدام هوش مصنوعی» دولت ترامپ را «بسیار کاربردی» خواند. او بر لزوم اجرای یک سیاست صادراتی «متعادل» تأکید کرد که به شرکت‌های آمریکایی اجازه دهد ضمن رعایت ملاحظات امنیت ملی به فروش محصولات خود به متحدان آمریکا ادامه بدهند.

3 بازدید
لینک کوتاه: https://hamyarit.com/?p=66310

نویسنده

این مقاله را دوست داشتید؟

مقالاتی که «نباید» از دست بدهید!

دیدگاه‌ها و پرسش‌و‌پاسخ

اولین نظر را شما بدهید!

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید، سوالات شما توسط کارشناسان همیار آی‌تی پاسخ داده می‌شود...