اعتراض کامیون‌ داران ؛ زنگ خطر جدی برای ترانزیت ایران شنیده شد

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری گفت: به دلایل متعدد امسال سال سختی برای تحقق اهداف ترانزیتی است چراکه در دو ماهه گذشته با موانع جدی مواجه شده‌ایم. اولین چالش تغییر قیمت سوخت است، ۴۰ درصد ترانزیت ایران فرآورده‌های سوختی است و با توجه به اینکه قیمت جهانی سوخت کاهش پیدا کرده و به ۶۲ دلار رسیده، این تغییر قیمتی بر ترانزیت فرآورده‌های سوختی تاثیر می‌گذارد.
فهرست مطالب

جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری درباره هدف‌گذاری ترانزیت برای سال جاری اظهار داشت: سال گذشته میزان ترانزیت کل کشور یعنی مجموع آمار جاده و ریل به ۲۰ میلیون تن رسید و این روند افزایشی پس از کرونا حفظ شد. سال گذشته در بخش جاده‌ای، افزایش ۲۰ درصدی ترانزیت را تجربه کردیم و با توجه به ظرفیت‌های قانونی و مقررات ومیزان بار، پیش بینی می‌شود میزان افزایش جابه جایی بار در این بخش در همین عدد و ارقام باشد و این میزان ظرفیت برای افزایش بار ترانزیتی در بخش جاده وجود دارد.

وی ادامه داد: برای اینکه این رشد ادامه پیدا کند و آنچه که در ماده ۵۷ قانون برنامه هفتم توسعه دیده شده، محقق شود؛ در ستاد ملی ترانزیت برای نحوه مدیریت مرزها، اصلاح فرایندها و اجرای ابتکارهای جدید در حمل و نقل بین المللی به ویژه دیجیتال کردن باید تصمیمیات کلیدی گرفته شود تا زنجیره کریدوربین کشورها تکمیل شود، از این رو ضروری است که در ستاد ملی ترانزیت این مورد مورد بررسی قرار بگیرند.

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری افزود: هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه رسیدن به ۲۲ میلیون تن ترانزیت در مجموع ترانزیت ریلی و جاده‌ای است یعنی دو میلیون بیشتر از اعداد سال گذشته، البته پارسال هدف‌گذاری ترانزیت ۱۶ میلیون تن بود که به ۲۰ میلیون تن رسید.

هدایتی با تاکید بر اینکه امسال سال سخت ترانزیت است، گفت: به دلایل متعدد امسال سال سختی برای تحقق اهداف ترانزیتی است چراکه در دو ماهه گذشته با موانع جدی مواجه شده ایم. اولین چالش تغییر قیمت سوخت است، ۴۰ درصد ترانزیت ایران فرآورده‌های سوختی است و با توجه به اینکه قیمت جهانی سوخت کاهش پیدا کرده و به ۶۲ دلار رسیده، این تغییر قیمتی بر ترانزیت فرآورده‌های سوختی تاثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: عامل اثرگذار دیگر بر ترانزیت، حادثه بندر شهید رجایی است، بندر شهید رجایی به عنوان مهمترین بندر ترانزیتی کشور محسوب می‌شود که تبعات آن محدود به همین ایام نمی‌شود و در ادامه بر روی آمار ترانزیت کشور می‌تواند اثر بگذارد. همچنین موضوع اثرگذار دیگر، اعتراض کامیون داران است که بر آمار جابه جایی‌ها اثر می‌گذارد بنابراین در دو ماهه گذشته با ۳ موضوع بسیار موثر در ترانزیت مواجه بودیم.

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری همچنین با اشاره به اثرگذاری انتشار اخبار مثبت از مذاکرات بر روی افزایش آمار ترانزیتی اظهار داشت: قاعدتا اگر مذاکرات به نتیجه به سرانجام برسد و اخبار مثبتی از روند آن منتشر شود، تاثیر روانی خود را بر روی تجارت و ترانزیت می‌گذارد اما آنچه که می‌تواند تاثیر پایدار و مستمر بگذارد این است که با انجام توافق چه تحریم‌هایی لغو شوند، رفع تحریم‌های پولی، بیمه‌ای، بانکی و سرمایه‌گذاری به طور مستقیم بر ترانزیت اثر دارند. به خوبی می‌دانیم توسعه ترانزیت نیاز به ورود سرمایه‌گذاری‌های خارجی دارد و باید راه برای ورود سرمایه‌های خارجی در حوزه تجارت باز شود.

رانندگان-کامیون

هدایتی تاکید کرد: چند شرکت بزرگ لجستیکی در دنیا فعال هستند که وقتی برای سرمایه‌گذاری وارد کشوری می‌شوند، در آن کشور هاب لجستیکی ایجاد می‌کنند. شاید حدود ۱۰ شرکت بزرگ فعال هستند که ۹۰ درصد تجارت دنیا را در اختیار دارند و وقتی این شرکت‌ها به عنوان شرکت‌های لجستیکی ورود کنند به طور قطع در ترانزیت هم اثرگذار خواهند بود.

وی گفت: البته این برنامه ریزی قطعا برای کوتاه مدت نیست بنابراین این برنامه ریزی مانند دوران برجام نمی‌تواند در دو سال به اجرا برسد واجرای آن نیاز به بلند مدت دارد هرچند اتفاقات مهم در دوره برجام در ترانزیت کشور بی‌تاثیر نبود اما در ترانزیت اثرات پایدار مهم هستند.

 

کانال تلگرام گسترش نیوز

اینستاگرم گسترش نیوز


منبع:

ایلنا



کدخبر:
354221


سارا سمیع شمس

6 بازدید
لینک کوتاه: https://hamyarit.com/?p=63688

این مقاله را دوست داشتید؟

مقالاتی که «نباید» از دست بدهید!

دیدگاه‌ها و پرسش‌و‌پاسخ

اولین نظر را شما بدهید!

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید، سوالات شما توسط کارشناسان همیار آی‌تی پاسخ داده می‌شود...