با توجه به تنوع گسترده گوشیهای هوشمند در بازار، انتخاب یک موبایل مناسب میتواند چالشبرانگیز باشد. در این راهنمای خرید، با مهمترین نکاتی که باید پیش از انتخاب گوشی بدانید آشنا میشوید.
در دنیای امروز، گوشیهای موبایل نقش پررنگی در زندگی ما ایفا میکنند. از ارتباطات شخصی و کاری گرفته تا انجام امور مالی و حتی خلق محتوا، همه به نوعی با گوشیهای هوشمند گره خوردهاند. به همین دلیل، انتخاب یک موبایل مناسب میتواند تأثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی و بهرهوری ما داشته باشد.
با این حال، تنوع بالای گوشیها در بازار باعث شده تا تصمیمگیری برای خرید، پیچیدهتر از گذشته شود. برندهای مختلف، مدلهای متنوع و قیمتهای گوناگون باعث سردرگمی کاربران شدهاند. بنابراین داشتن یک راهنمای دقیق و کاربردی میتواند مسیر انتخاب را برای خریداران سادهتر کند.
مهمترین نکات پیش از خرید گوشی
با توجه به تنوع قابل توجهی که گوشیهای موبایل در بازار دارند، هنگام انتخاب یک مدل از میان آنها، باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید؛ به ویژه در صورتی که با دنیای گوشیهای هوشمند آشنایی کافی ندارید و میخواهید پس از چندین سال، یک موبایل جدید خریداری کنید.
ابعاد نمایشگر
میتوان گفت در طول چندین سال گذشته ابعاد نمایشگر در تمامی گوشیهای بازار، افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر میتوان موبایلهایی نظیر گلکسی S25 اولترا یا آیفون 16 پرو مکس را با نمایشگرهای بزرگ 6.9 اینچی خریداری کرد. از سمت دیگر، موبایلهای با نمایشگر کوچک دیگر به سختی در بازار پیدا میشوند و در حقیقت حتی کوچکترین گوشیها از نمایشگرهای 6.1 اینچی بهره میبرند.
در بین محصولات اپل، کوچکترین گزینهها آیفون 16 و آیفون 16E هستند که از نمایشگرهای 6.1 اینچی استفاده میکنند. در دنیای اندروید، پیکسل 8a با نمایشگر 6.1 اینچی خود، جزو کوچکترین گزینهها است. البته، گوگل به تازگی این موبایل را با پیکسل 9a که از پنل 6.3 اینچی بهره میبرد، جایگزین کرده است؛ بنابراین، اگر به یک گوشی هوشمند کوچک علاقه دارید، به این راحتی نمیتوانید گزینه مطلوب خود را پیدا کنید.
مدت زمان پشتیبانی نرمافزاری
با توجه به افزایش تهدیدات سایبری، در طول چند سال گذشته برندهای سازنده موبایل توجه بیشتری به مدت زمان پشتیبانی نرمافزاری دستگاههای خود نشان دادهاند؛ چراکه از دید بسیاری از کارشناسان امنیتی، یک گوشی هوشمند تنها تا زمانی امنیت کافی دارد که جدیدترین وصلههای امنیتی را از سوی برند سازنده دریافت کند. در گذشته، اکثر موبایلها تا حداکثر 2 یا 3 سال پشتیبانی میشدند اما اکنون، برندهایی مانند گوگل و سامسونگ، گوشیهای خود تا 7 سال بهروزرسانی میکنند.
پشتیبانی نرمافزاری طولانی مدت، پیشتر یکی از ویژگیهایی بود که تنها در گوشیهای پرچمدار میتوانستید پیدا کنید. اما اکنون حتی موبایلهای میانرده و اقتصادی نیز از این ویژگی بهرهمند هستند؛ برای مثال، گوشیهایی مانند گلکسی A36 یا گلکسی A16 4G، تا 6 سال آینده از جدیدترین نسخههای سیستمعامل اندروید و همچنین وصلههای امنیتی آن برخوردار میشوند.
عملکرد دوربین
دوربین یکی از بخشهایی است که برندهای سازنده موبایل توجه ویژهای به آن نشان میدهند. در حال حاضر، اکثر گوشیهای موجود در بازار، از دوربینهای سهگانه بهره میبرند که شامل لنزهای عریض، فوقعریض و تلهفوتو میشوند. البته، در موبایلهای اقتصادی، بیشتر تولیدکنندگان از لنز تلهفوتو استفاده نمیکنند یا آن را با یک سنسور ماکرو جایگزین میکنند.
با وجود اینکه اکثر موبایلها از دوربینهای سهگانه برخوردار هستند، کیفیت عکسهای آن با یکدیگر برابر نیست. موبایلهای گرانقیمت، در این زمینه بهترین عملکرد را دارند و حتی میتوانند جایگزینی برای دوربینهای بدون آینه نیز به حساب بیایند. اما کیفیت دوربینها رابطه مستقیمی با قیمت گوشی دارد؛ هر چقدر قیمت پایینتر باشد، کیفیت تصاویر نیز بیشتر دچار افت میشود. در صورتی که به دوربین اهمیت زیادی میدهید، بهترین کار این است که قبل از خرید، نقد و بررسی گوشیها را بخوانید تا درک کاملی از نحوه عملکرد دوربینها در شرایط مختلف داشته باشید.
عمر باتری
بیشتر گوشیهای موجود در بازار، با یک بار شارژ میتوانند تا یک روز کامل دوام بیاورند. به طور معمول، هر قدر ابعاد یک موبایل بزرگتر باشد، باتری آن نیز حجم بیشتری دارد و مدت زمان بیشتری دوام میآورد؛ با این حال، این موبایلها از نمایشگرهای بزرگتر و تراشههای قدرتمندتری هم بهره میبرند که مصرف باتری بالایی دارند. در هنگام خرید گوشی، بهتر است به ویژگیهایی نظیر سرعت شارژ توجه داشته باشید. برخی گوشیها مانند ردمی نوت 14 پرو پلاس، از شارژ سریع 120 وات پشتیبانی میکنند که امکان شارژ کامل باتری در مدت زمان کمتر از 25 دقیقه را فراهم میکند.
قدرت پردازشی گوشی
طبیعتا گوشیهای ردهبالا که با بهترین چیپستهای بازار عرضه میشوند، از لحاظ قدرت پردازشی حرف اول و آخر را میزنند. این موبایلها میتوانند هر برنامه یا بازی را بدون مشکل اجرا کنند. اما برای داشتن تجربه کاربری روان و سریع، لزومی ندارد موبایلهای پرچمدار را خریداری کنید؛ چراکه بسیاری از گوشیهای میانرده نیز در این زمینه درخشان ظاهر میشوند و میتوانند برای انجام کارهای مختلف مانند ویرایش عکس یا اجرای بازیها، مناسب باشند. در حقیقت، این روزها کمتر گوشی میانردهای را میتوانید پیدا کنید که از یک تراشه ضعیف برخوردار باشد.
گوشیهای اقتصادی و ضعیف، شرایط متفاوتی دارند؛ این محصولات معمولا با چیپستهای قدیمی وارد بازار میشوند و به همین دلیل، در هنگام اجرای بازیها، به ویژه بازیهای گرافیکی، دچار مشکل خواهند شد. البته، حتی موبایلهای اقتصادی نیز از قدرت پردازشی کافی برای استفاده روزمره مانند پیامرسانی و وبگردی، برخوردار هستند.
چه مقدار حافظه نیاز دارید؟
این روزها، حتی گوشیهای ارزانقیمت بازار، با حافظه 64 گیگابایتی عرضه میشوند که از این مقدار، حداقل 10 گیگابایت توسط سیستمعامل و برنامههای از پیشنصب شده، اشغال شده است. در صورتی که اهل عکاسی، فیلمبرداری یا گیمینگ نیستید، حافظه 64 گیگابایتی کافی خواهد بود اما در صورت امکان، بهتر است یک گوشی با حافظه 128 گیگابایت را تهیه کنید. البته، از آنجایی که بیشتر موبایلهای اقتصادی از کارت حافظه پشتیبانی میکنند، لزومی ندارد نگرانی از بابت فضای ذخیرهسازی داشته باشید؛ چراکه میتوانید با هزینه نسبتا پایین، یک کارت حافظه 32 گیگابایتی را داخل گوشی قرار داده و حافظه آن را گسترش دهید.
بهترین گوشیها براساس بودجه
تا به اینجا با مهمترین نکاتی که باید هنگام خرید یک گوشی موبایل به آنها توجه داشت، آشنا شدیم. اما کدامیک از گوشیهای موجود در بازار، انتخاب بهتری به حساب میآیند؟ برای پاسخ به این سوال، در ادامه میخواهیم برترین گزینهها در بازههای قیمتی مختلف را معرفی کنیم.
بهترین گوشیها تا 15 میلیون تومان
گوشیهایی که با حداکثر 10 میلیون تومان قابل خریداری هستند، جزو موبایلهای اقتصادی به حساب میآیند. این محصولات معمولا از نمایشگرهای LCD یا تراشههای پایینرده بهره میبرند و بیشتر از همه برای استفاده سبک مناسب خواهند بود. از سمت دیگر، با کمی افزایش بودجه به 15 میلیون تومان، میتوان به موبایلهایی با امکانات بیشتر و کیفیت بالاتر دسترسی پیدا کرد. گوشیهایی که در این بازه قیمتی قرار دارند، از تراشههای قدرتمندتر، نمایشگرهای پیشرفتهتر و البته دوربینهای بهروزتر بهرهمند هستند که این موارد آنها را به گزینههایی ایدهآل برای استفاده روزمره تبدیل کرده است.
سامسونگ گلکسی A06
موبایل گلکسی A06 یکی از ارزانترین گزینهها در سبد محصولات سامسونگ به حساب میآید. این گوشی از یک نمایشگر بزرگ بهره میبرد که از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و میتواند تجربه بصری قابل قبولی در اختیار کاربران قرار دهد. یکی دیگر از نقاط قوت گلکسی A06، باتری 5000 میلیآمپر ساعتی آن است که با یک بار شارژ، به راحتی تا 2 روز دوام میآورد. همچنین، این موبایل با وجود قیمت ارزانی که دارد، از یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی بهره برده است که در نور کافی، میتواند تصاویر را با کیفیت مناسبی ارائه کند. البته، با توجه به اینکه چیپست این دستگاه توان چندان زیادی ندارد، بهتر است انتظار عملکردی روان و سریع از آن نداشته باشید.
شیائومی ردمی A3
موبایل ردمی A3 یکی دیگر از گزینههایی است که در بازه قیمتی زیر 10 میلیون تومان، قرار گرفته است. نقطه قوت اصلی این گوشی در برابر رقبا، کیفیت ساخت قابل توجه آن است؛ شیائومی پنل پشتی ردمی A3 را از شیشه ساخته و برای محافظت از آن نیز از پوشش محافظ گوریلا گلس 3 بهره برده است. همچنین، از نظر طراحی نیز میتوان آن را یکی از زیباترین موبایلها در این بازه قیمتی به حساب آورد. در بخش سختافزاری، عملکرد ردمی A3 مانند دیگر رقبا است. این دستگاه با توجه به بهرهمندی از تراشه هلیو G36، عملکرد قابل قبولی در استفاده سبک دارد و دوربین آن نیز میتواند عکسهای نسبتا مناسبی ارائه کند.
شیائومی پوکو M5s
با گذشت حدود 3 سال از عرضه پوکو M5s در بازار، این دستگاه همچنان یکی از محبوبترین گزینهها در میان گوشیهای ارزانقیمت به حساب میآید. پوکو M5s نقاط قوت قابل توجهی دارد که آن را به انتخاب اول بسیاری از کاربران تبدیل کردهاند؛ از جمله این نقاط قوت، میتوان به چیپست هلیو G95 اشاره کرد که عملکرد بسیار خوبی در استفاده روزمره دارد و حتی برای اجرای بازیها نیز میتوان روی آن حساب باز کرد. نقطه قوت دیگری که پوکو M5s ارائه میکند، نمایشگر اولد آن است که از روشنایی بالا و عمقرنگ مثالزدنی بهره میبرد. از سمت دیگر، شارژدهی طولانی، دوربینهای خوب و سرعت شارژ سریع، از دیگر نقاط قوت این دستگاه به حساب میآیند.
سامسونگ گلکسی A16 4G
گلکسی A16 4G از لحاظ سختافزاری تفاوت چندانی با مدل قبلی خود یعنی گلکسی A15 4G ندارد اما با چند تغییر کلیدی همراه شده است که آن را به گزینهای ارزشمندتر تبدیل میکنند؛ این گوشی علاوهبر بهرهمندی از نمایشگر اندکی بزرگتر، از گواهی IP54 نیز برخوردار است و در برابر پاشش قطرات آب مقاومت میکند. از سمت دیگر، سامسونگ تا 6 سال آینده نسخههای جدید اندروید را به همراه وصلههای امنیتی این سیستمعامل، برای گلکسی A16 4G منتشر خواهد کرد؛ این در حالی است که در این بازه قیمتی کمتر گوشی را میتوان پیدا کرد که بیش از 2 یا 3 سال توسط سازنده پشتیبانی شود. با توجه به این موارد و همچنین عملکرد خوب دوربینها، گلکسی A16 4G را میتوانیم یکی از ارزشمندترین گوشیهای بازار در بازه قیمتی حدود 15 میلیون تومان محسوب کنیم.
بهترین گوشیها تا 25 میلیون تومان
گوشیهای تا 25 میلیون تومان، جزو میانردههای اقتصادی بازار به حساب میآیند که نسبت به موبایلهای ارزانتر، ویژگیهای کاربردی بیشتری را ارائه میکنند. این محصولات، کیفیت ساخت بالاتری داشته و با توجه به بهرهمندی از چیپستهای قدرتمندتر، برای استفاده روزمره نیز انتخاب مناسبتری هستند. از جمله بهترین گزینهها در این رده قیمتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
سامسونگ گلکسی A25
گلکسی A25 به عنوان یکی از ارزانترین موبایلهای 5G سامسونگ، به بازار قدم گذاشته است و از این نظر، میتواند گزینهای ارزشمند برای کاربرانی که به دنبال دسترسی به اینترنت پرسرعت هستند، به حساب بیاید. این موبایل همچنین از نمایشگر اولد با نرخ نوسازی 120 هرتز پشتیبانی میکند که کیفیت بسیار خوبی دارد و میتواند تجربهای قابل قبول از اجرای بازیها یا تماشای فیلم ارائه کند. پشتیبانی از بلندگوهای استریو، قابلیت ضبط ویدیو 4K، شارژدهی طولانی و عملکرد خوب دوربینها در نور کافی، از جمله ویژگیهای مثبت گلکسی A25 محسوب میشوند که این گوشی را به یک گزینه ارزشمند در این بازه قیمتی تبدیل کردهاند.
سامسونگ گلکسی A35
نماینده دیگری که سامسونگ در این رده قیمتی دارد، گلکسی A35 است؛ گوشی که در تمامی بخشها عملکرد رضایتبخشی دارد و یک میانرده دوستداشتنی به حساب میآید. این محصول از بدنه شیشهای با پوشش گوریلا گلس ویکتوس پلاس برخوردار است و به لطف بهرهمندی از گواهی IP67، در برابر نفوذ آب نیز مقاومت میکند. سامسونگ همچنین یک پنل 6.6 اینچی سوپر امولد با نرخ نوسازی 120 هرتز را برای گلکسی A35 در نظر گرفته است که علاوهبر وضوح کافی، روشنایی زیادی را هم ارائه میکند. از سمت دیگر، این موبایل با تراشه اگزینوس 1380 خود، عملکردی روان در استفاده روزمره داشته و برای اجرای انواع بازیها نیز مناسب است.
بهترین گوشیها تا 35 میلیون تومان
گوشیهایی که در بازه قیمتی بین 25 تا 35 میلیون تومان قرار دارند، جزو میانردههای گرانقیمت بازار به حساب میآیند. در حقیقت، در این رده قیمتی رقابت بسیار نزدیکی میان برندهای مختلف وجود دارد و از همین رو، گزینههای فراوانی هستند که میتوانند ارزش خرید بالایی در اختیار کاربران قرار دهند. از جمله بهترین گوشیها در این بازه قیمتی میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
شیائومی پوکو X6 پرو
یکی از ارزشمندترین موبایلهایی که در این بازه قیمتی میتوانید در نظر داشته باشید، پوکو X6 پرو است. این محصول از یک نمایشگر 6.67 اینچی اولد با پشتیبانی از دالبی ویژن و رفرشریت 120 هرتز بهره میبرد که از همه نظر قابل مقایسه با نمایشگرهای استفاده شده در موبایلهای به مراتب گرانتر بازار است. همچنین، به لطف پشتیبانی از شارژ سریع 67 وات، کاربران میتوانند ظرف مدت کمتر از 45 دقیقه، باتری 5000 میلیآمپر ساعتی پوکو X6 پرو را به طور کامل شارژ کنند که قابل توجه محسوب میشود.
نقطه قوت بعدی که پوکو X6 پرو ارائه میکند، چیپست قدرتمند دایمنسیتی 8300 اولترا است که قدرت پردازشی بالایی داشته و میتواند تجربه کاربری لذتبخشی را فراهم نماید. همچنین، پوکو X6 پرو از دوربینهای باکیفیتی بهرهمند است که حتی در هنگام عکاسی در شب، عملکرد تحسینبرانگیزی در ثبت تصاویر دارند. در مجموع، پوکو X6 پرو نسبت به قیمت، یکی از کاملترین گوشیهایی است که میتوان در این رده قیمتی خریداری کرد.
شیائومی پوکو X7 پرو
گوشی پوکو X7 پرو مانند مدل قبلی خود، یکی از ارزشمندترین موبایلهای موجود در بازار به حساب میآید. این محصول از طراحی زیبایی برخوردار است که آن را از بسیاری از رقبا متمایز میکند. از نظر سختافزاری نیز میتوان آن را با بسیاری از موبایلهایی که با قیمت به مراتب بالاتر عرضه میشوند، مقایسه کرد. گوشی پوکو X7 پرو به لطف نمایشگر امولد خود، میتواند تجربه مثالزدنی از اجرای بازیها یا پخش فیلم ارائه کند.
از سمت دیگر، چیپست دایمنسیتی 8400 اولترا این محصول نیز جزو قدرتمندترین تراشههایی است که در این رده قیمتی میتوانید در یک گوشی پیدا کنید؛ این چیپست به راحتی میتواند انواع بازیها را با بالاترین کیفیت ارائه کرده و تجربه کاربری ایدهآلی در اختیار کاربران قرار دهد. البته، به استثنا دوربین اصلی، سایر دوربینهای پوکو X7 پرو عملکرد چندان جالبی ندارند و همین موضوع بزرگترین نقطه ضعف این دستگاه محسوب میشود. اما اگر این مورد را نادیده بگیریم، پوکو X7 پرو یکی از برترین گزینهها برای اکثر کاربران به حساب میآید.
سامسونگ گلکسی A56
پرچمدار گوشیهای میانرده سامسونگ در سال 2025، گلکسی A56 است. گوشی که از هر لحاظ شباهت زیادی به موبایلهای پرچمدار دارد و میتواند برای اکثر افراد، یک انتخاب مناسب به حساب بیاید. گلکسی A56 از طراحی جدیدی نسبت به مدل قبلی خود بهره میبرد که جذابیت ظاهری بیشتری به آن داده است. همچنین، مانند گذشته، این دستگاه از بدنه شیشهای بهره میبرد تا کاربران در هنگام کار با آن، حس کار کردن با یک گوشی ردهبالا را داشته باشند.
مهمترین پیشرفتی که گلکسی A56 نسبت به گلکسی A55 تجربه کرده، بهرهمندی آن از چیپست اگزینوس 1580 است که قدرت پردازشی به مراتب بالاتری ارائه میکند. این تراشه، علاوهبر عملکرد خوبی که در اجرای بازیها دارد، به ندرت با مشکلاتی نظیر بالا رفتن حرارت و افت عملکرد مواجه میشود. نمایشگر اولد با روشنایی بالا، عملکرد بسیار خوب دوربینها، پشتیبانی نرمافزاری 6 ساله و بهرهمندی از گواهی IP67، از دیگر نقاط قوت گلکسی A56 هستند.
بهترین گوشیها تا 45 میلیون تومان
در بازه قیمتی تا 45 میلیون تومان، رقابت نزدیکی میان گوشیها وجود دارد. در این بازه قیمتی معمولا بوسیله گوشیهای قاتل پرچمدار برندهای مختلف اشغال شده است. گوشیهایی که از نظر مشخصات و ویژگیها، میتوانند رقیبی جدی برای موبایلهای پرچمدار به حساب بیایند. اما کدامیک از آنها ارزش خرید بیشتری دارند؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه همراه ما باشید.
ناتینگ فون 2
در طی مدت زمان نسبتا کوتاهی که از حضور ناتینگ در بازار میگذرد، این برند توانسته با عرضه گوشیهای باکیفیت و ارزشمند، توجه کاربران زیادی را جلب کند. یکی از محصولات ناتینگ که در این رده قیمتی از ارزش خرید بالایی برخوردار است، موبایل ناتینگ فون 2 به حساب میآید. گذشته از طراحی منحصربهفرد و جذاب این دستگاه، ناتینگ آن را با یک نمایشگر LTPO اولد همراه کرده است که در بسیاری از رقبا پیدا نمیشود. همچنین، به لطف بهرهمندی از تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1، این گوشی از لحاظ قدرت پردازشی نیز حرفهای زیادی برای زدن دارد و میتواند انتخابی ایدهآل برای گیمینگ باشد. از سمت دیگر، با وجود اینکه این دستگاه تنها از 2 دوربین بهره میبرد، عملکرد این دوربینها از بسیاری از رقبا بهتر است و حتی در هنگام عکاسی در شب نیز میتوان از آنها انتظار عکسهای باکیفیتی را داشت.
سامسونگ گلکسی S24 FE
گلکسی S24 FE یک موبایل بسیار خوب در این رده قیمتی است که میتواند با عملکرد روان، نمایشگر باکیفیت، دوربینهای قدرتمند و پشتیبانی نرمافزاری 7 ساله، برای هر کاربری یک گزینه ایدهآل باشد. این موبایل در تمامی این بخشها عملکرد مطلوبی داشته و فاقد یک نقطه ضعف اساسی است. حتی چیپست اگزینوس 2400e آن نیز نسبت به تراشههای قدیمیتر اگزینوس عملکرد بهتری از نظر حرارت و پایداری عملکرد دارد؛ به همین دلیل، گلکسی S24 FE را میتوانیم یک انتخاب بسیار خوب برای کاربرانی که به دنبال خرید پرچمداران سامسونگ با قیمت مناسب هستند، به حساب بیاوریم.
بهترین گوشیهای پرچمدار بازار
اکنون نوبت به معرفی برترین گوشیهای پرچمدار بازار رسیده است. محصولاتی که از هر لحاظ میتوانند انتخابی ایدهآل به حساب بیایند. در ادامه چند مدل از بهترین گوشیهای پرچمداری که میتوانید خریداری کنید را معرفی خواهیم کرد.
آیفون 16 پرو مکس
اپل سالها است که توانسته خود را به عنوان یکی از بهترین برندهای سازنده گوشی در دنیا مطرح کند. جدیدترین پرچمدار این برند، یعنی آیفون 16 پرو مکس، هر آنچه از یک موبایل ردهبالا انتظار داشته باشید را ارائه میکند. این موبایل از نظر کیفیت ساخت حرف اول را میزند، نمایشگر بسیار باکیفیتی دارد، از شارژدهی طولانی برخوردار است و مهمتر از همه، قدرت پردازشی مثالزدنی در اختیار کاربران خود قرار میدهد. آیفون 16 پرو مکس از نظر نرمافزاری نیز با دست پُر به میدان آمده و قابلیتهای زیادی از جمله ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی را ارائه میکند. در مجموع، میتوان این موبایل را جزو کاملترین گوشیهای بازار به حساب آورد.
سامسونگ گلکسی S25 اولترا
گلکسی S25 اولترا با تغییرات جالب توجهی در بخش طراحی وارد بازار شده است؛ برخلاف مدلهای قبلی، این گوشی حالا از یک فریم با لبههای خمیده بهره میبرد تا کاربران بتوانند با راحتی بیشتری از آن استفاده کنند. از سمت دیگر، به لطف بهرهمندی از تراشه اسنپدراگون 8 الیت، پرچمدار سامسونگ یکی از قدرتمندترین گوشیهای بازار است و عملکرد بسیار عالی در اجرای انواع بازیها و اپلیکیشنها دارد. دیگر ویژگی کاربردی که گلکسی S25 اولترا ارائه میکند، پشتیبانی از قلم S پن است که آن را به تنها گوشی پرچمدار بازار با پشتیبانی از این ویژگی تبدیل میکند.
وانپلاس 13
در صورتی که به دنبال یک گوشی موبایل هستید که بتواند در زمینه عکاسی و فیلمبرداری درخشان ظاهر شود، وانپلاس 13 یکی از بهترین گزینههایی است که میتوانید در نظر داشته باشید. این گوشی با 3 دوربین 50 مگاپیکسلی عریض، تلهفوتو و فوقعریض وارد بازار شده است که هر 3 در شرایط مختلف، عملکرد مثالزدنی دارند؛ به ویژه دوربین فوقعریض که از بسیاری از رقبا بهتر عمل میکند. از سمت دیگر، وانپلاس 13 از لحاظ شارژدهی نیز حرفهای زیادی برای زدن دارد و به لطف بهرهمندی از باتری 6000 میلیآمپر ساعتی، میتواند به راحتی تا یک روز کامل دوام بیاورد. همچنین، این گوشی از شارژ سریع 100 وات نیز پشتیبانی میکند که کاربران با استفاده از این ویژگی میتوانند در کمتر از 40 دقیقه، باتری را به طور کامل شارژ کنند.
گوگل پیکسل 9 پرو XL
موبایل پیکسل 9 پرو XL گوگل با چند تغییر ظاهری قابل توجه به بازار قدم گذاشته و از لحاظ سختافزاری نیز نسبت به مدل قبلی بهبود پیدا کرده است. یکی از نقاط قوت پیکسل 9 پرو XL، نمایشگر آن است که از لحاظ روشنایی، رقبای زیادی در بازار ندارد. همچنین، مانند همیشه، گوگل مجموعهای از ویژگیهای نرمافزاری را در گوشی پرچمدار خود عرضه کرده است که به ویژه در هنگام ویرایش عکسها کاربردی هستند. پیکسل 9 پرو XL در بخش دوربین نیز عملکرد عالی دارد و به ویژه هنگام عکاسی در شب، میدرخشد. البته، دوربینهای این گوشی از نظر سختافزاری جزو جدیدترین دوربینهای بازار نیستند اما گوگل به لطف الگوریتم پیشرفته پردازش تصویر خود، توانسته از نهایت پتانسیل آنها استفاده کرده و کیفیت عکسها را تا جای ممکن بهبود ببخشد.
شاید بزرگترین نقطه ضعف پیکسل 9 پرو XL به عنوان یک موبایل پرچمدار، چیپست تنسور G4 آن باشد که از نظر قدرت پردازشی، از تراشههای استفاده شده در گوشیهای رقیب، به مراتب ضعیفتر است؛ با این حال، پیکسل 9 پرو XL در استفاده روزمره یا حتی هنگام اجرای بازیها، عملکرد مناسبی دارد و دچار کُندی یا لگ نخواهد شد.
نتیجهگیری
با توجه به رقابت سرسختی که میان برندهای مختلف در بازار موبایل وجود دارد، انتخاب یک گزینه ایدهآل کار آسانی به نظر نمیرسد. با در نظر داشتن نکات ذکر شده در این مطلب و همچنین بررسی ویژگیهای هرکدام از این گوشیها، میتوان گزینهای که به بهترین شکل پاسخگوی نیازهای ما است را پیدا کرد؛ چراکه خرید گوشی هوشمند، بیشتر از همه به انتظارات کاربران و البته بودجه آنها وابسته است.
سوالات متداول
1. مهمترین معیارها در انتخاب گوشی هوشمند کدامند؟
از مهمترین معیارهایی که باید در هنگام خرید گوشی به آنها توجه داشت میتوان به عملکرد، نمایشگر، دوربین، شارژدهی و همچنین کیفیت ساخت اشاره کرد. همچنین، مدت زمان پشتیبانی نرمافزاری سازنده از آن گوشی نیز از جمله فاکتورهای مهم به حساب میآید.
2. چگونه گوشی را پیدا کنیم که هم متناسب با نیاز و هم مطابق با بودجه باشد؟
ابتدا باید نیازهای خود را مشخص کنید؛ برای مثال، آیا بیشتر به عکاسی علاقه دارید یا بازی کردن را ترجیح میدهید؟ سپس میتوانید با تعیین بودجه، گزینههایی که به شکل بهتری پاسخگوی نیازهایتان هستند را انتخاب کنید.
3. آیا گوشیهای میانرده میتوانند نیازهای یک کاربر معمولی را برآورده کنند؟
بله، بسیاری از موبایلهای میانرده از سختافزار نسبتا قدرتمندی بهرهمند هستند و در بسیاری از بخشها از جمله عملکرد یا دوربین، رضایتبخش ظاهر میشوند. در حقیقت، با توجه به پیشرفت قابل ملاحظهای که این موبایلها در طی چند سال گذشته داشتهاند، اکثر کاربران برای داشتن تجربهای ایدهآل، احتیاجی به پرداخت هزینه سنگین برای خرید گوشیهای پرچمدار ندارند.