سلطه ۹۹ درصدی دولت دردسرساز شد

نماینده بخش خصوصی انجمن مقیاس کوچک با وجود ۱۰ پالایشگاه دولتی و شبه‌دولتی، کمتر از یک درصد پالایشگاه‌ها خصوصی است.
فهرست مطالب

 حامد کاویانی با اشاره به نیاز مبرم فعالیت بخش خصوصی واقعی در صنعت پالایشی به باشگاه خبرنگاران، اعلام کرد: متأسفانه سال جاری کمتر از یک درصد از صنعت پالایشی، میدان بازی بخش خصوصی واقعی خواهد بود و ۹۹ درصد بازیگران این صنعت، دولتی یا شبه‌دولتی هستند.

وی افزود: پالایشگاهی که سهامدار آن بانک یا نهادهای وابسته به دولت باشد به معنای واقعی بخش خصوصی نیست. لازم است سیاست‌ گذار به این موضوع توجه ویژه داشته باشد و بخش خصوصی را به معنای واقعی کلمه در صنعت پالایش فعال کند. این امر می‌تواند به‌واسطه اشتغال‌زایی و مشارکت در تأمین امنیت ملی، تأمین امنیت انرژی و دیپلماسی انرژی، رشد ۸ درصدی اقتصادی در قانون برنامه هفتم را تحقق بخشد.

کاویانی ادامه داد: با وجود ۱۰ پالایشگاه دولتی یا شبه‌دولتی، پالایشگاه‌های کوچک در شرایط سختی قرار گرفتند. چرا که پالایشگاه‌های دولتی، تأمین خوراک مستمر و تضمین‌شده از سوی دولت دارند و ملزم به تحویل فرآورده نفتی مورد نیاز دولت هستند. اگر پالایشگاه‌های کوچک مقیاس را با تضمین برقراری خوراک پایدار فعال کرد در حوزه‌های اشتغال‌زایی، ارزآوری صادرات، کاهش بحران‌ها و آسیب‌های اجتماعی نقش مؤثری ایفا می کنند.

به گفته وی، تأسیس پالایشگاه کوچک مقیاس در منطقه کم‌برخوردار، می‌تواند اثرات مثبت زیادی داشته باشد. در شرایط استثنایی مثل جنگ ۱۲ روزه اگر پالایشگاه‌های کوچک مقیاس فعال‌تر شوند به لحاظ پدافند انرژی وارد حوزه جدید شده و در مذاکرات بین‌المللی و دیپلماسی انرژی، دست بالاتری خواهیم داشت.

 

کانال تلگرام گسترش نیوز

اینستاگرم گسترش نیوز


منبع:

باشگاه خبرنگاران جوان



کدخبر:
357016


پریا ابراهیمی

12 بازدید
لینک کوتاه: https://hamyarit.com/?p=66055

این مقاله را دوست داشتید؟

مقالاتی که «نباید» از دست بدهید!

دیدگاه‌ها و پرسش‌و‌پاسخ

اولین نظر را شما بدهید!

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید، سوالات شما توسط کارشناسان همیار آی‌تی پاسخ داده می‌شود...