تصویر پیدا نشد !
بازدید 65
0

کشف سکه های طلا با قدمت ۱۴۰۰ سال در نزدیکی دریای جلیل

باستان‌شناسان مجموعه‌ای نادر از سکه‌های طلا و جواهرات مربوط به دوران بیزانس را که قدمت آن تقریباً به ۱۴۰۰ سال پیش برمی‌گردد، در نزدیکی دریای جلیل کشف کرده‌اند.

مجله اینترنتی باستان شناس : این مجموعه شامل ۹۷ سکه طلای ناب و ده‌ها قطعه جواهر، از جمله گوشواره‌های مرصع به مروارید، سنگ‌های نیمه‌قیمتی و شیشه بود. تیم کاوش این مجموعه را هنگام کار در محوطه باستانی هیپوس (که با نام سوسیتا نیز شناخته می‌شود) واقع در دامنه‌های ارتفاعات جولان کشف کرد.

مایکل آیزنبرگ، باستان‌شناس دانشگاه حیفا و از مدیران این کاوش، می‌گوید: «این یکی از پنج مجموعه بزرگ طلا از آن دوره است که تاکنون در این مکان یافت شده است. افزودن قطعات جواهرات و سکه‌های کوچک، این یافته را هم جالب‌تر و هم از نظر سکه‌شناسی مهم می‌کند. تاکنون چنین چیزی در هیپوس کشف نشده است.»

ادی لیپسمن، متخصص فلزیاب، این مجموعه را هنگام قدم زدن در نزدیکی یک صخره بزرگ و دو دیوار باستانی در ماه ژوئیه پیدا کرد. لیپسمن می‌گوید: «فلزیاب دیوانه شد، باورم نمی‌شد – سکه‌های طلا یکی پس از دیگری شروع به ظاهر شدن کردند.»

مطالب پیشنهادی

کشف سکه های طلا با قدمت ۱۴۰۰ سال در نزدیکی دریای جلیل
نگاهی دقیق‌تر به برخی از جواهرات طلا که با سنگ‌های نیمه‌قیمتی و مروارید تزئین شده‌اند. منبع: مایکل آیزنبرگ

این سکه‌ها مربوط به دوران سلطنت امپراتور بیزانسی ژوستین اول (۵۱۸-۵۲۷) تا سال‌های اولیه امپراتور هراکلیوس (۶۱۰-۶۴۱) هستند. برخی از سکه‌ها دارای آثاری از پارچه هستند که نشان می‌دهد این مجموعه زمانی در پارچه پیچیده شده بوده است.

مجموعه مورد بحث شامل سکه‌های بزرگ سولیدوس ضرب شده از طلای عیار بالا، سکه‌های سمیسیس به ارزش نصف سولیدوس و سکه‌های ترمیسیس به ارزش یک سوم آن است.

آیزنبرگ می‌گوید: «پیدا کردن سکه‌های طلا و جواهراتی که نزدیک به ۱۴۰۰ سال دفن شده‌اند، آن هم به همان خوبیِ روز اول، تجربه‌ای بسیار نادر است.»

کشف سکه های طلا با قدمت ۱۴۰۰ سال در نزدیکی دریای جلیل

احتمالاً در سال ۶۱۰ توسط ژنرال هراکلیوس بزرگ و پسرش که علیه امپراتور فوکاس شورش کرده بودند، در قبرس مورد حمله قرار گرفت. هراکلیوس کوچک پیروز شد و سلسله هراکلیوس بیزانس را تأسیس کرد که از ۶۱۰ تا ۷۱۱ سلطنت کرد.

دنی سیون، سکه‌شناس (متخصص سکه) این حفاری، گفت: «این کشف نادر، لایه مهمی به تاریخ سیاسی و اقتصادی آن دوره اضافه می‌کند.»

در حالی که دلیل دفن این مجموعه هنوز ناشناخته است، سوابق تاریخی نشان می‌دهد که هیپوس در قرن هفتم مکانی آشفته بوده است. در سال ۶۱۴، ارتش‌های امپراتوری ساسانی، که ایران و بخش‌هایی از خاورمیانه را در بر می‌گرفت، به فلسطین بیزانسی حمله کردند. ساکنان شهرهای مسیحی منطقه، از جمله هیپوس، ثروت خود را در حالی که سربازان دشمن به آنها نزدیک می‌شدند، پنهان کردند.

کشف سکه های طلا با قدمت ۱۴۰۰ سال در نزدیکی دریای جلیل
یک سکه طلا با تصویر امپراتور بیزانسی فوکاس. منبع: مایکل آیزنبرگ

این منطقه سال‌ها درگیر جنگ بود. اگرچه امپراتوری ساسانی اورشلیم را در سال ۶۱۴ تصرف کرد، اما بیزانسی‌ها تقریباً ۱۵ سال بعد آن را بازپس گرفتند. ارتش‌های مسلمان در سال ۶۳۶ منطقه را بازپس گرفتند. در این دوره، هیپوس شروع به زوال کرد و پس از زلزله‌ای در جلیل در سال ۷۴۹، کاملاً متروکه شد.

از سراسر وب

محققان قصد دارند مجموعه تازه کشف شده را به طور مفصل بررسی کنند، سکه‌ها را بخوانند، جواهرات را مستندسازی کنند و تحقیقات عمیقی انجام دهند تا یافته‌ها را در بستر منطقه‌ای خود قرار دهند.

اگرچه هنوز مشخص نیست که چه زمانی به نمایش گذاشته خواهد شد، آیزنبرگ می‌گوید: «فکر می‌کنم برخی از موزه‌ها به زودی علاقه نشان خواهند داد.»

مطالب پیشنهادی

منبع

arkeofili.com



اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *